måndag 21 maj 2012

Skoltröttheten och peppen


Min enorma skoltrötthet gör att skapandet ligger på lur och skriker för att jag ska göra skoj istället för allvarligheter men nu är det allvar. Jag har minst sju projekt som jag skulle vilja avsluta eller i alla fall jobba på och så finns det en * (svordom) uppsats som ska bli klar. Examensarbete är det jobbigaste jag har varit med om (och det säger väl iofs något om hur privilligerad jag är). Såhär funkar det:

1. Skriv skriv skriv skriv skriv.... (helst saker som inte inspirerar dig).
2. Skicka in.
3. Få tillbaka eländet med röda markeringar överallt.
4. Ändra och gör om allt för det är DÅLIGT.

Sen börjar du om på 1 igen. Gör det här en hel termin och späd ut det med seminarier där du också får veta vad du har gjort dåligt och blanda in lite uppgifter som är meningslösa men som måste in i tid. Bara lugn, du får tillbaka dem också med röda markeringar, ingen fara alls.

(Väderbild för att illustrera humöret)

Så. Nu har jag gnällt färdigt. Tanken med det här inlägget var inte alls att gnälla egentligen. Jag var bara tvungen att få ur mig lite surpuppighet. Tanken med inlägget var peppen som alltid går att hitta i vrårna, även om man har ett stort mörkt examensarbete hängande över sig. Jag har gjort ett nytt peppschema för att komma vidare i arbetet med min grafiska roman: Pepp, pepp, heja, heja! Det här kan jag varmt rekommendera till alla som letar efter orken att ta itu. Om man gör ett schema med glada hejarop så blir man liksom mer motiverad att göra det man ska eller det man vill. Till exempel kan man ju ha ett schema med punkterna fotmassage, trevlig kopp te med vänner och solskenspromenad och när man gjort det sätter man glada små kryss i rutorna. Eller så kan man som jag, ha ett schema som man kryssar i varje gång man ritat en ruta.


Nästa peppunkt är en bokrekommendation. Egentligen är det en författarrekommendation: Joanna Hellgren. Fullkomligt magisk grafiskromanförfattare som måste läsas. Bilden nedan är boken Frances som finns i två delar och en tredje på väg. Ett måste är också boken Min Nattbror som förmodligen är det bästa jag någonsin läst. Den verkar oerhört svårköpt men gå till närmaste bibliotek och låna för oj en så vacker historia!


Jag vill också rekmmendera en himla fin blogg som jag stötte på i försök att rymma från rapportskrivandet. http://ahlinmalin.blogspot.se är adressen. Hon gör så fina illustrationer att man får passa sig för att inte bli kär. Det var dagens gnäll och pepp. Heja heja! Nu ska jag ge mig på anledningen till min vånda igen. Jag tänker på Hitta nemo och den där dorisfisken som sjunger "fortsätt simma, fortsätt simma" och jag fortsätter simma.

2 kommentarer:

  1. Heja heja peppiga pussar, vad du är bra min fina!

    SvaraRadera
  2. När du har besegrat alla mörka examensarbeten så måste vi fira, tillsammans! :)

    SvaraRadera