onsdag 12 juni 2013

Förra veckan...


4 kommentarer:

 1. Fin serie, text och bilder harmonierar så snyggt. Hur gör du? Kalle trodde att du tecknar i tusch, fotar/scannar bilden och sedan färglägger i datorn. Stämmer det? I vilket program, i så fall? Fin idé att prova i skolan till hösten i så fall. Mina elever har ju fått se bilder från din blogg då och då och de har gillat den mycket och tyckt om att prova dina idéer utifrån deras kunskapsnivå och världsbild. Det har känts fint att få delge dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så roligt att de används i undervisning!Jo, Skal kan sin sak. Jag "tuschar" efter att ha skissat upp i blyerts. Då använder jag ljusbord eller så suddar jag blyertsen när jag har fyllt i. Sen skannar jag in och färglägger i datorn. Photoshop eller substitutprogram funkar bra men också vanlig paint som väl finns i alla datorer.

   Radera
 2. Underbart! Höstens första bildlektion fixad, min gulliga lilla 4-5:a ska få göra sommarserier. Det kommer att bli succé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du har en mailadress kan jag skicka länk till en film och övningarna som jag gjorde med mina fyror, femmor och sexor när vi hade serietecknardagar :)

   Radera