lördag 5 oktober 2013

Aroniafärg

 Förra helgen blev lite tygfärgning klar. Jag kokade upp vatten och aroniabär (nästan helt säkert) och hällde ner det i en burk med ett par linnebitar i. Sen fick det stå ett par veckor och så blev det dags att ta ut och se resultatet. Fantastiskt vackert blev det. Har tyvärr inga bilder på tyget torrt men ska försöka fota det någon dag när det är dagsljus, det är ju den där svåra tiden på året nu. De här fina bilderna har min strålande fotograf/spelkompis/ljudtekniker Johan Hedström tagit. Det var så härligt att tömma burkarna och skölja tygerna i sjön, så mycket mer förtjusande än en diskho!


3 kommentarer:

 1. Fina bilder! På den där småslöjdskursen pratades det lite om kallfärgning och något som just skulle ge mycket färg, glömde anteckna, så jag minns inte vad.. Aroniabär är tydligen goda att äta och de finns ofta i parker och offentliga planteringar. Värt att kolla. Vacker färg på både tyget och höstutflykten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hör av dig om du kommer på! Ja, Jordi brukade peta i sig dem när vi cyklade omkring när han var mindre.

   Radera
 2. Du vann min tävling, men mejlet jag skickat dig studdsade, tror du skrivit fel mejladress. Kontakta mig genom ny kommentar på min blogg, tack!

  SvaraRadera