torsdag 13 februari 2014

Två nya eror


Jordi har upptäckt två nya grejer som jag ser som startskottet på två helt nya eror i jordilivet. Det första är dockor. Ovad skådas Rasmusflickan som han har ärvt av Rasmus. I dockans första liv hette den Rasmusdockan men nu i det andra har den bytt namn lite. Dessutom får den ju inte kallas docka för den är ju en bääbis! Jordi är pappa och matar och kramar och byter kläder och tar hand om. Det är så kul att se med vilken kärlek han tar hand om sina bebisar!

Den andra nyheten är kapitelböcker. Sen han var bebis har jag läst allt möjligt högt för honom. Politics of the veil om fransk slöjpolitik, när han var bebis, Thomas Tranströmerdikter för något år sen men sen blev han lite större och var mest intresserad av bilderböcker. Men nu tar vi steget in i kapitelbokandet och det är så roligt! Bilder krävs inte för att hålla intresset uppe och bland sidornas prassel hörs "snälla bara ett kapitel till!"

2 kommentarer:

  1. Har du läst den här för Jordi? http://www.bokus.com/bok/9789187804182/pojken-och-stjarnan/ En alldeles alldeles underbar bilderbok som passar för alla med barnahjärtat kvar. Skal hade en liknande docka när han var liten, hon hette Maja och påminner om Rasmusflickan. Fast han var mest pappa till 54 gosedjur som hörde ihop med varandra i olika familjer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej den har jag inte läst. Jag får bege mig till närmaste bibbla och åtgärde det :) Jordi har också typ 54 djur men de verkar inte ha någon pappa...

      Radera