torsdag 8 mars 2012

Sol och frön!

Det magiska har hänt, solen har återvänt till jorden! Det spritter i cykeln som vill cykla iväg med mig och ungen, om bara lite mer is och snö vill smälta bort. Det sprutar in sol genom våra fönster och det är ren njutning att bo några våningar upp i luften så att solen hittar in.


Eftersom solen gör att saker växer har jag och ungen dragit igång årets plantering. Detta är ett hett tips till alla och en var:

1. Köp en ekologisk paprika och bjud in en vän och ät upp den ( alltså inte vännen utan paprikan). Spara fröna som bor inne i paprikan och lägg dem på tork några dagar.
2. Skaffa lite jord och några krukor. Överblivna krukor brukar finnas hos mammor och pappor eller på typ röda korset, till en billig penning.
3. Stoppa ner jorden i krukorna och peta ner ett litet paprikafrö i varje kruka.
4. Vattna och vänta!Jordi var mer engagerad än han ser ut på bilden men han ville inte bli jordig: "tycke inte om va jodi jag". På jordiska låter jordig och Jordi likadant! Sedan la han naturligtvis beslag på de färggrannaste krukorna. "Gul fin färg, den stå mitt lum!" Så rosa, gul och blå flyttade in till Jordisens fönsterbräda. Förutom paprika sådde vi tomater, gurka, penséer och lavendel. Nu väntar vi på mer sol så att fröna kommer igång och blir lika grönskande och pigga som blomman här nedanför.

1 kommentar: