onsdag 13 mars 2013

Palt!


Idag gjorde vi en så storslagen middag att det kräver ett blogginlägg trots att jag egentligen inte matbloggar. Vi gjorde palt! Eftersom kameran har rymt och palt är en av de saker som passar dåligt i en scanner gav jag mig på paint. Palt är värsta grejen. Så slafsigt och förtjusande! Vi gjorde det enligt Rasmus farmors recept, som följer här:

Riv potatis så att det räcker.

Blanda i lagom med mjöl.

Salta så det inte blir för salt eller för osalt.

Sen är det bara att kladda ihop dem och fylla dem med stekt quorn och svamp (vår förändring).
Det blir fantastiska paltar, jag lovar!

4 kommentarer:

 1. Haha, min mormor hade samma förtjusande inställning till recept! Som svar på frågan hur länge man ska koka palten, så svarade min kompis från Morjärv helt enkelt: -Tills dom flyt opp!
  Vilken sorts mjöl använde du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett fantastiskt sätt att recepta på! Vi använde faktiskt vetemjöl. Jag har bara gjort på kornmjöl tidigare men det här var fantastiskt gott så vi kör nog på det nästa gång också.

   Radera
 2. Det går göra utan fyllning också, enklare och snabbare, "flatkams" blir det då :) Lika gott, mycket smör till sen. Sen kan man steka vegetariska baconbitar från hälsans kök och servera till om man vill. Jag tycker det är godare utan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har gjort det tidigare fast då kallades det nog flatpalt tror jag. Den där baconen har jag också provat men den var för lik originalet för mig, det var liksom som att äta kött. Man sant att det är smidigare med platta paltar!

   Radera