måndag 18 mars 2013

Studiebesök


Kameran har återvänt! Det betyder att jag inte längre behöver scanna eller rita saker som jag vill blogga om. Det är tur för att rita bildmuseet och arkitekthögskolan känner jag mig inte riktigt behörig till. Vi var nämligen där för ett tag sen, jag och ungen, och hälsade på en ny och mycket förtjusande vän. Hon håller på att bli arkitekt minsann.


 Akitekthögskolan var uppsnoffsad för dagen på grund av någon happening så vi strosade omkring bland finklädda arkitekter (?) och tittade på den väldigt häftiga byggnaden. Urhäftig! Något märklig verkar den då ändå vara för den tycks innehålla bara två slutna rum och som lärare tänker jag mig att undervisning verkar svårt. Men tjusigt värre var det och själva arbetsytorna för studenterna var väldigt fina och rymliga, för att inte tala om utsikten mot älven. I direkt anslutning ligger också Bildmuseet, tillika tjusigt och kanske med något mer ändamålsenliga lokaler.Vi fick måla stilleben på väggen och hålla varandra i handen på inrådan av skyltar där det stod att barn ska hålla sina föräldrar i handen. Fler såna skyltar tycker jag, för den där lilla handen är det bästa att hålla! 

1 kommentar:

  1. Vad roligt att det finns ny fina saker att titta på i Umeå, tack för tipsen! Fast din unge måste ju vara den Finaste Lilla Pojken nånsin! Att hålla ett barn i handen var en fin uppmaning, tycker jag. Ungefär som "vägskyltarna" ute i Umedalens skulpturpark där det t ex står "Det blir bättre". En klar kontrast till de sorgsna blåklädersklädda farbröderna som hasade fram där när vi bodde i personalbostäderna när jag var barn.

    SvaraRadera