söndag 5 maj 2013

Inspelning på g!Nu var det länge sen jag bloggade och en vag jag-borde-verkligen-blogga-känsla har infunnit sig. Blogga blir det minsann! Idag har jag gjort en sån där sak som är lätt att blogga om. Jag har spelat in. Eller... Johan har spelat in mig? Vi har spelat in musik som jag har gjort. Sen mellanstadiet har jag kunnat skriva och läsa noter och ta mig fram drägligt på ett par instrument. Jag har sjungit i kör sen jag gick i tvåan (dock inte nu på ett tag) och jag har skrivit dikter sen jag lärde mig skriva. Detta i kombination kan man tycka skulle leda fram till egenhändigt ihopknåpade låtar, men nej, icke. Sen gymnasiet har jag försökt skriva låtar men haft en väldigt stark känsla av att det är omöjligt.


Klart du kan skriva låtar, sa Rasmus, det kan ju jag. Han tog gitarren och började med ett av sina tre nyinlärda ackord och så sjöng han en låt som han hittade på eftersom ackordbytena föll sig. Kan jag så kan du. Och det fantastiska pianot som jag fick i julklapp var väldigt sammarbetsvilligt och plötsligt skrev jag en låt och en till och en till. Omöjligheten försvann och jag blev till och med ganska nöjd. Idag har jag och Johan spelat in två av dem. Det är lätt att bli självkritisk men man får hålla sig i skinnet och klappa sig på axeln och tycka att man är bra.


Det hjälper att man har en Johan som är lugn som en filbunke i alla lägen och som ljudteknikar så bra. Då blir det lättare. Kanske ska jag den här gången lyckas lägga upp resultatet av den roliga mödan. När det är klart.4 kommentarer:

 1. Så roligt!
  Och spännande. Tänk om vi får lyssna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla kul! Ja, jag hoppas kunna övertyga tekniken om att det ska fungera...

   Radera
 2. Klart du kan, Josefine, och väldigt bra, tror jag! (Törs knappt säga att jag nog har en liten förtjusande ljudfil där du sjunger och Skal spelar gitarr...) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Jag har faktiskt hört talas om att min röst har tagit sig hela vägen till närke...

   Radera