söndag 21 juli 2013

Post fantasivärlden

 Jag sa att jag skulle blogga när jag kom hem från fantasin men såhär länge har jag faktiskt inte lajvat. Jag åkte till Öland och där visade det sig som vanligt inte finnas internet eller täckning på telefonen. Varje år tror jag att det ska gå men det gör det inte. Men Öland och annat senare, för nu krävs det nästan en sammanfattning av fantasislöjdandet. Manteln och bältesväskan gjordes till det här lajvet. Det stackars döda djuret till krage har jag ärvt och alltså inte dräpt specifikt för mantelns skönhet. Den övriga munderingen ska jag lägga upp vid något annat tilfälle när jag har tagit bättre bilder.När vi kom till området var vi inte alls färdigsydda så vi trotsade myggen och fortsatte sy till långt in på natten.


Vi hade lånat ett vikingatält och även om det inte syns på bilden är hålen och snörena som en vikingatida dragkedja, en briljant lösning som gör att man inte behöver knyta oändligt många knutar för att stänga och öppna. Vid ett tillfälle hade vi besök av en ödla i tältet men den kunde jag inte fota för vi lajvade ju.


Ett såhär fantastiskt värdshus har timrats upp på området och utanför det satt vi och sydde när skymningen föll och den enorma förtjusningen växte i magtrakten. Det blev ett alldeles magiskt lajv och när vi efter två och ett halvt dygn blev oss själva igen var jag så glad som jag skulle se ut om man smälter ihop bildarna här nedanför. 


2 kommentarer:

 1. Nu ser jag ju att Jordis vackra ögon kommer från dig! Vad roligt att få se lite från lajvvärlden, fantastiskt att du faktiskt kunde ta några bilder! Självklart ska det inte vara några mobiltelefoner där det är en helt annan tidsålder. Jag var i Visby en gång, ungefär samtidigt med medeltidsveckan, och blev besviken, det blev ju som maskerad, när sammetsklänningarna och barderna babblade i mobiler heela tiden! Jag åkte ut till havet och vände på stenar i stället.
  Skinnkragar är ju inte bara till lyst, de har ju så klart en praktisk funktion också. Jag undrar hur du fått till fotot på värdshuset - det är så häftigt "blurrat" - photoshop?
  Nu önskar jag mig en bild på fina dig så vi får se hela dig i kläderna du sytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack :) Även här är det den där funktionen på kameran som har trollat. Vi ska faktiskt till just Visby alldeles om en vecka och då kan lajvkläderna kanske fotas i sin helhet så att jag kan lägga upp dem här.

   Radera