måndag 16 december 2013

Att släppa fotfästet, med flit


Sist jag var hemma i Jämtlandet såg det ut såhär. På söndag ska vi hem för julfirandet och då hoppas jag att det är vitt. Här regnade det idag och barnen som åkte nerför de flera meter höga snöhögarna (jag jobbar inåt landet) landade i vattenpölar. Torkskåpen drypande av tropikhusluktande (va? jo, på riktigt) täckbyxor.

Idag gjorde jag någonting som jag aldrig har gjort förut. Jag sa upp mig. Inte för att jag vantrivs eller egentligen vill säga upp mig. Jag trivs himla bra, med bästa ungarna och bästa kollegorna. Det var bara det att jag sökte ett annat jobb. Ett som jag egentligen har fantiserat om i många år, ett som gör mig nervös men oerhört peppad. I fredags gick jag på intervju och trots att jag hade bestämt mig för att inte ta det, hörde jag mig själv säga att jag ville ha det om jag fick det. Tre timmar senare fick jag veta att de ville ha mig. Och så sa jag ja. Trots min enorma rädsla för att inte vara nog bra. Trots att jag vet vad jag har men inte vad jag får. Så nu är det lite som fritt fall med avtal hit och dit som ska sägas upp och skrivas på, löneförhandlas och nervöst väntande. Ja, som fritt fall känns det. Så efter jul går jag förhoppningsvis ut i något alldeles nytt och utmanande och kanske helt fantastiskt. Den som vågar får se!

4 kommentarer:

 1. Oj, vad spännande Josefine. Vad är det för ett jobb? Modigt av dig att bara byta bana sådär. Hoppas att du kommer bli nöjd! Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superspännande! Jag blir teckenspråkslärare, hör och häpna, så helt bytt bana är det ju inte men himla nytt. Bara teckenspråk på schemat, jag är superduperpeppad och livrädd! Stor kram

   Radera
 2. Vad underbart roligt och spännande! Ringer dig något i jul för vore så fint att höra mer om allt i dig <3

  SvaraRadera
 3. Nämen! Det låter ju helt underbart! Vad modig och klok du är som satsar direkt på något du vill göra. Skalet gissade på teckenspråkslärare direkt. Lycka till! Det kommer bergis att gå jättebra. Men först hoppas jag du får ett underbart jullov! Kram!

  SvaraRadera