måndag 30 mars 2015

kroppen och den krulliga diktsamlingenKatten har vält ut målarvattnet över en av mina bästa diktsamlingar, Det var jag som kom hem till dig, av Nina Hemmingsson. Jag hade liksom byggt in vattenburken mellan färgburkar och annat tungt, så att om jag glömde den över natten skulle det gå bra ändå. Det jag också glömde var att Tjyven heter Tjyven av en anledning och att tjyvar kommer om natten, när en inte kan stoppa dem från att ställa till med otyg.

Inget element är varmt i lägenheten så jag stoppar in toapapper mellan sidorna och byter ut det eftersom. Jag älskar att vika hundöron på de bästa sidorna men vattenskadekrulliga sidor har jag svårt att tycka om. Jag ser det som en övning i att celebrate the glory of this imperfection, som David Gray skulle ha sjungit. Now is the time to celebrate the glory of this imperfection.

Och så var det kroppen. Det är så lätt att säga till kroppen att skärp dig kroppen, det är väl bara å köra! Och sen kör en på och oftast går det ganska bra ändå. Kroppen liksom: Okejrå men jag tycker inte om det. Men så har jag ett barn i magen och när kroppen säger: Nu måste vi gå hem du och jag, för nu orkar jag inte mer. Då måste jag säga: Okejrå kroppen, men jag tycker inte om det. För om någon annan sa att den inte orkade skulle jag ju säga gå hem och vila upp dig, och nu när någon annan bor i mig måste jag gå hem och vila upp mig åt den. Tänk att det ska krävas att någon annan flyttar in in ens kropp för att en ska lyssna på den. Att en läkare säger att jag ska vara hemma och vila är liksom inte nog, men nu så ska jag lyssna på kroppen och lite på läkaren också. Så nu är jag hemma och ska vara det i veckan. Vila, ska jag och kroppen göra.

2 kommentarer:

  1. Ja det är bäst du gör som kroppen säger! Tänk att den kan bestämma så där över knoppen. Bra gjort, man lär ju alltid barn annars att det är i knoppen som ledningskontoret sitter. Fast din lilla nya chef bestämmer väl om väl och ve, där nere strax under hjärtat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gäller att vara klok när man går runt som en annan människotermos :)

      Radera