torsdag 23 januari 2014

att bokstavligt talat förgylla sin vardag

Jag köpte guldfärg och Rasmus frågade; vad ska du ha det till? ALLT! svarade jag. På gymnasiet målade jag mina kängor i guldfärg och det gav upphov till att både den ena och den andra främlingen började sjunga om att gå i sina gyllne skor, mycket ofrämlingfierande. Här följer det hittills förgyllda:


Raketen! Jag hade gjort en tryckmoj som Jordi tyckte såg ut som en raket så vi gjorde en raket till honom på samma sätt. Du behöver: en toarulle, en till toarulle, fem tops (vi har använt barntops här), frystejp, limpistol och ett barns favoritfärger, i det här fallet naturligtvis "låsa" och guld (för att det glittrar). Hur snygg blev den då? Just det, ruggigt snyggt.


Jordi målade ett lock till en låda som nu kommer att se ut som en skattkista.
Jag har förgyllt mitt akrylande.Och så har jag köpt en oerhört fin kappa med oerhört fula knappar som nu ska bli lika fina som kappan, guldiga som guld! Rasmus insåg snart att jag hade rätt. Det roliga är att det inte är länge sedan jag inte alls tyckte om guldfärg men kanske är det ungen som har smittat mig. För det är ju så, allt som glittrar är guld och glitter är ju sen bästa färgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar