torsdag 30 augusti 2012

Världens roligaste inspelningsdag

Jag borde låta bilderna tala men ord är ju också så bra. Som sagt var jag och spelade in musik hos min kompis Johan. Han har en fantastisk hemmastudio med hemsydda ljudplattor i garderoben, mycket stiliga dessutom. Inte nog med det, han kan ljudteknik också, han är som en ljudtekniker i kompisform.

 I lördags bodde jag i Johans garderob för det var i den som min sång spelades in. Johan satt utanför med gitarren. Planen var att hinna med typ nio låtar. En blev klar. Däremot hann vi med att spela in film (musikvideo låter liksom inte helt korrekt) i ett magiskt växthus, i ett potatisland och i en bastu. Jäklar vilket drag det kan bli i en bastu! I växthuset växte det bland annat djungelgurkor och det fanns odlingsbäddar gjorda av skrivbordslådor!

Egentligen tänkte jag lägga upp låten som blev klar men jag vet inte hur man lägger upp ljudfiler (om man ens kan) eller om man får lägga upp låtar som någon annan har skrivit, även om det är en gammal folkvisa, så jag får klura på det. Den blev faktiskt väldigt bra och märklig, för Johan övertygade mig om att sjunga stämmor till mig själv så den blev trestämmig, med bara mig. Mycket märkligt. Roligt var det och mer inspelning blir det, för en låt blir ingen skiva.
2 kommentarer:

  1. Underbart! Så fint, och mina öron kan knappt bärga sig, vill höra vill höra! :)

    SvaraRadera
  2. :) Om jag bara kan lista ut hur man gör!

    SvaraRadera